Montella: " A klub nagyszerűen működik."

Nagy mosollyal, lelkesedéssel, a szezon jelentőségének tudatában. Így lehetne összefoglalni a kínai túra első sajtótájékoztatóját. Vincenzo Montella és Riccardo Montolivo voltak azok, akik a média előtt beszéltek több témát is érintve, és az átigazolási piaccal kezdve.
 
 
 
 
 
ÁTIGAZOLÁSI PIAC
 
 
 
 
A klub remek munkát végez, tapasztalt és fiatal tehetséges játékosokkal egyaránt aláír. Sokan érkeznek más bajnokságokból, ezért nekik szükségük lesz egy kis időre, hogy alkalmazkodjanak a mi stílusunkhoz, de én pozitív vagyok. Számomra könnyebb az erős játékosok edzése. Igaz sokat változtattunk a játékosok logikával történő kiválasztásával. Nyugodtnak kell lennünk és hamarosan létre kell hoznunk egy olyan szilárd csoportot, akik pozitív eredményeket érnek el, ahogyan tavaly is. Vannak olyan csapatok a Serie A-ban akik tapasztaltabbak, mint a Juventus, a Napoli és a Roma.
 
 
BONUCCI

 

A nemzetközi tapasztalattal rendelkező játékos technikailag azt gondolja, hogy ő és Sergio Ramos a világ legerősebb középső védői. Egy álom valósult meg, hogy ide került. Szeretném ezt megköszönni Mirabellinek és Fassonenek.
 
CALHANOGLU
 

Hakan kreatív játékos, aki különböző pozíciókban játszhat: szélen és középen, középső középpályásként vagy támadó középpályásként.
 
 
 
A SZEZON CÉLJA

Célunk, hogy visszatérjünk a Bajnokok Ligájába, de mint említettem, először csapatnak kell lennünk, gyorsabban kell fejlődnünk. A fiúk, akikkel eddig találkoztam, azonnal megmutatták hajlandóságukat, hogy megmutassák pozitív tulajdonságaikat. Bonucci és Biglia megszerzése biztos segíteni fog nekünk abban, hogy nagyobb biztonsággal dolgozhassunk a szezon kezdetén.

 

A KÍNAI RAJONGÓK
 
Szeretném megköszönni nekik a meleg fogadtatást. Azért vagyunk itt, hogy keményen dolgozzunk és felkészüljünk az Európa Ligára.
 
 
A SELEJTEZŐ KÖR
 
 
Az első meccs idegenben való játszása nem a legjobb megoldás. Látnunk kell, hogy mennyire alkalmasak a játékosok, és ki kell alakítanunk a lehetséges legjobb csapatot.
 

 

 

 

Riccardo Montolivo:
 
 
A KÍNAI TÚRA
 

Nagyon boldogok vagyunk, hogy visszatérhettünk Kínában, és látjuk, hogy a rajongók mennyire szeretnek bennünket. Mindig valami elképesztő dolog: itt lenni. Azért vagyunk itt, hogy javítsuk fizikai állapotunkat az Európa Ligára.
 
 

ÁTIGAZOLÁSI PIAC

 

Úgy gondolom, a klub valami fontosat tett, lenyűgöző volt. Boldogok vagyunk. Célunk a Bajnokok Ligája, és ez valóban izgalmas kihívás, különösen az új igazolások után.
 
 
 
BIGLIA ÉS BONUCCI
 

Mindketten nagyszerű játékosok. A csapatnak 22-23 potenciális elődöntőre van szüksége. A klub ezen az úton halad. Nagyon örülök Bonuccinak. Meglepődtem a jövetelén. Tapasztalt és erős játékos, biztos vagyok benne, hogy segíteni fogja a csapat teljesítményének a javulását.
 
CÉLOK
 
Első célkitűzésünk a selejtező, amely a szezon első vízválasztója lehet, és nagy nyomás nehezedik a csapatra., Az emberek sokat várnak tőlünk, de biztos vagyok benne, hogy a tapasztaltabb játékosok a helyes úton vezetik majd a csapatot.
 
 

 

Donnarumma: " Sajnálom a rajongókat a történtek miatt."

Donnarumma:Nagyon boldog vagyok a Milannal, és megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek. Ebben soha nem kételkedtem. Sajnálom a rajongókat a történtek miatt. Nagyon büszke vagyok, hogy a Milannal lehetek. Elnézést kérek a rajongóktól, nem akartam őket megbántani.
A rajongók tiltakoznak? Ezek a dolgok nagyon bántottak, de én örökké nagy Milan rajongó vagyok. Köszönetet mondok nekik az elmúlt két évben tőlük kapott szeretetért. Nagy terveink vannak, vissza akarunk térni a Bajnokok Ligájába. Ez a célunk. A bátyám Antonio? Sok dolgot hallottam róla, ami nem teszett. Fassone és Mirabelli itt szerették volna őt látni.
 
 

 

Montella: "Elégedett vagyok a fiúk hozzáállásával."

Az edző dicsérte a csapatot a Lugano elleni 4-0-ás győzelem után.Nagyon elkötelezettek. A 2017-2018-as szezon egy barátságos mérkőzéssel kezdődött, ahol nem az eredmény volt a fontos, hanem a hozzáállás. És ez volt az, amiért Vincenzo Montella örömmel fogadta csapata 4-0 arányú győzelmét a Lugano ellen. A mérkőzés után az edző a Milan TV-nek beszélt, amelyben az eredményt és a csapat teljesítményét kommentálta, beleértve azokat a fiatalokat is, akik kedden pályára léptek.
 
 
 
 

HOZZÁÁLLÁS

 

" Elégedett vagyok a hozzáállással, hiszen az edzés első hetében vagyunk csupán. Minden játékos nagy elkötelezettséget mutatott, nem csak az új szerzemények."

 

A JÁTÉKSTÍLUS

"Az első félidőben nem sikerült mindig jól játszani, vesztettünk labdákat, de láttam a fiúkon az elszántságot. A második félidőben jobban játszottunk. Örülök, mert megfelelő mentalitást tapasztaltam."

 

TRÉNING

"Az edzésünk eltér az előző szezonétól, de készen állunk azokra a játékokra, amelyek számítanak."

 

EGYÉNEK

Az összes játékos nagyon kitett magáért, nem csupán az újonnan jöttek. Elégedett vagyok ezzel a kezdéssel. A fiatalok jól teljesítettek. Az elmúlt néhány évben több fiatal is játszott az első csapatban. Most itt volt Zanellato, örülök Crociatanak. Cutrone pedig különösen sokat javult az előző szezonokhoz képest.

Fassone Mirabelli és Vincenzo Montella első sajtótájékoztatója.

Javában tart a felkészülési szezont indító sajtótájékoztató a Casa Milan-ban. Ahol Mirabelli és Fassone és Vincenzo Montella megtartotta  2017/2018-as szezon első sajtótájékoztatóját.

Marco Fassone: "A csapat 2/3-a már kész van. A maradék 1/3 még várat magára. Minőségi játékosok megszerzése a fő célunk. Dolgozunk azon, hogy beindítsuk néhány nap múlva a Milan kínai bázisát. Ez azon pillérek egyik lesz, ami az új Milan alapjait szolgálják majd. A Milan pénzügyi menedzsmentje független. Ez a szezon a beruházásokról szól. Továbbra is jelentős összeg áll rendelkezésre csapatépítésre. Donnarumma? Újra fogalmaztuk neki az ajánlatunkat, most itt tartunk. A válasznak gyorsan kell érkeznie. Nagyon nagy lelkesedést tapasztalok a szurkolók felől. Bérletvásárlás? Nem lesz limitálás és a jegyárak sem fognak nőni! Esély egy top-játékos érkezésére? 10 napon belül számba vesszük a költségvetésünket és akkor fogunk értékelni. Lesz itt még meglepetés!"

 

Mirabelli :"  Mi egy logikus utat próbálunk bejárni a mercato alatt. Nyitott kapukkal várjuk a fiatal tehetségeket. Sok mindennel végeztünk már, de még több mindent fogunk tenni a nyár alatt. Továbbra is nyitott a piac, több aláírásunk is lesz még. A főnök, Montella kezei alá dolgozunk, hogy egy olyan csapatot kapjon, ami visszatér majd a nyertes útra. Bacca-nak és Lapadula-nak vannak ajánlatai, ugyanez a helyzet még néhány játékos ügyében. A támadói szekcióba is keresünk még embert, rengeteg ajánlatunk van, majd meglátjuk. Néhány játékosnak el kell mennie. Péládul 3 jobb- és 3 baloldali védőnk van jelenleg. Sok játékos szeretne a Milan-hoz csatlakozni és sok játékosunkra igényt tartanak más klubok. Boldogok vagyunk! Keita? Szerettük volna őt, de ő egy bizonyos módon kezelte ezt. Ő nem tartozik már a terveink között. Egy remek keretet igyekszünk összerakni, ami versenyképes lesz a következő években. Már néhány új játékos neve megvan a fejünkben. Szeretjük Biglia játékát. Az hamis állítás, hogy nem lett volna tárgyalás Lotito-val. Meg kell találnunk a közös álláspontot. Ugyanakkor mi a Milan vagyunk, nem kötünk kompromisszumot egy játékossal sem."

 

Montella: " "Rendkívül lelkes vagyok. A csapat készen áll. Jó néhány játékos érkezett, különböző tapasztalatokkal. Fontos döntéseket kell meghoznunk a távozó játékosok ügyében, de a cél, hogy visszatérjünk a Bajnokok Ligájába. Szeretnénk a tavalyi évhez hasonló lelkesedéssel hozzáállni a szezonhoz. Nagyon jó a csapat összetétele a sok új igazolásnak köszönhetően. Aláírtam a szerződésújításomat, mert láttam, hogy Milánóban fontos project van készülőben. Mindent megbeszélünk Mirabelli-vel is. A regista szerepkörre még Fassone és Mirabelli keresi a legmegfelelőbb embert. A Juventust még mindig nagy célunk legyőzni! Két támadóval játszani? Ez egy lehetőség, ami attól függ, hogy milyen a játékosok karakterei. Suso egy megbecsült játékos, nem csak nálam, hanem a vezetőségnél is. A szándékunk, hogy továbbra is együtt dolgozhassunk."

Calhanoglu segíthet megtörni a Juventus dominanciáját.

A Milan legújabb igazolása képes lehet arra, hogy bajnoki címig vezesse az alakulatot.

 

Az AC Milan ezen a nyáron állandóan a címlapokon szerepel, de nem remek igazolásaik és régóta nem látott költekezésük, hanem Mino Raiola és Gianlugi Donnarumma miatt.

Yonghong Li - ő vásárolta meg az együttest Silvio Berlusconitól - eddig közel 130 millió eurót költött igazolásokra a nyárnfolyamán, legfrissebb szerzeménye a Bayer Leverkusentől érkező Hakan Calhanoglu. Előtte Mateo Musacchio, Ricardo Rodriguez, André Silva végleg, míg Kessié és Borini kölcsönbe érkezett.

Benne van a pakliban, hogy a Milan elveszíti az egyik legjobb kapust a világon, de így is sokkal erősebb csapattal fognak nekivágni az elkövetkezendő idénynek. A török válogatott, Hakan Calhanoglu remek szerzemény, akinek pontrúgásai nagyon sokat segíthetnek Vincenzo Montellának, hogy a gárda harcban legyen a bajnoki elsőségért.

 

A Juventus sorozatban hatodik Scudettóját gyűjtötte be, de a Montella-legénység kihívója lehet Allegriéknek. Az elmúlt idényben a hatodik helyen végeztek a tabellán, de a 2017/2018-as kiírásban mindenféleképpen elvárás a BL-szereplés kivívása. Calhanoglu tevékeny részese lehet annak, hogy jól szerepeljen az együttes.

A 23 éves játékosnak ki kellett hagynia a szezon második felét, mivel a FIFA négy hónapra eltiltotta őt, mert megszegte a szerződését, mielőtt 6 éve a Karlsruhéhez igazolt. Azonban ezt megelőzően kiváló formában volt, 15 bajnoki mérkőzésen 6 gólt és 5 gólpasszt is jegyzett.

Az asszisztjainak egy része pontrúgások után született, így lassan a világ legjobb szabadrúgáslövőjeként tekinthetünk rá. A 2013/2014-ös szezon óta ő szerezte a legtöbb szabadrúgásgólt, még Miralem Pjanicot és Leo Messit is megelőzte. Úgy is, hogy fél szezont ki kellett hagyjon eltiltás miatt.

 

Az elmúlt három (esetében 2,5) szezont figyelembe véve 7 gólpassznál jár szabadrúgások után, ami nagy segítség lehet a Rossoneri számára is. Andrea Pirlo, Ronaldinho és David Beckham távozása óta nem találta meg a csapat azt az embert, aki ha odaállt a labda mögé, az ellenfél tudta, hogy bajban van. Idővel talán Juninho Pernambucano szintjére is felérhet a török középpályás, hiszen az edzések végeztével mindig gyakorolja a pontrúgásokat.

- Az interneten szoktam szabadrúgásokat nézni. Tanulmányozom, hogy miként végzi el őket Cristiano Ronaldo, de a legnagyobb példaképem Juninho. Ő egy úttörő a szabadrúgások terén, amit próbálok én is elérni - mondta egyik interjújában a középpályás.

Annyi szent, hogy Calhanoglu bárhonnan veszélyes az ellenfél térfeléről. Beadásról vagy lövésről van szó. Bárhonnan. 2014-ben közel 40 méterről vágott egy gyönyörű gólt a Dortmundnak, mivel egy társát sem tudta megjátszani.

 

 

 

A gyilkos labdákat osztó játékossal biztosan emelkedni fog a Milan támadójátékának színvonala. Az elmúlt szezonban 5 akciógólja mellett 29 lehetőséget alakított ki a csapattársai számára, mindössze 15 bajnokin. A passzpontossága jobb volt, mint 75%, ami a felgyorsult Bundesligában dicséretes teljesítmény.

Montella 4-3-3-as felállásában a középpályán, de esetenként a támadók között is szerephez juthat a török. Az olasz vezetőedző elmúlt évi taktikájában lényeges szerepet játszottak a szélről jövő beadások, amiben Calhanoglu nagyon erős. Nem véletlenül érkezett a bal oldali védő posztjára a szintén remek rúgótechnikával rendelkező Ricardo Rodriguez, a jobb oldalra pedig minden valószínűség szerint az Atalantától Andrea Conti.

 

 

Amennyiben Carlos Bacca és Lapadula sem távozik az együttestől, vagy Kalinic érkezik egyikőjük helyére, akkor Montellának más lehetőségei is akadhatnak a felállással kapcsolatosan. Miszerint egy 4-3-1-2-es rendszerben Suso kimaradna az együttesből, és Calhanoglu kapná meg a 10-es szerepkörét. Elől André Silva és Bacca/Kalinic?/Borini/Lapadula rúgdosná a gólokat, míg a a középpályán a kreativitás a török mellett Bonaventura, a védekező feladatokat pedig Biglia és Kessié/Montolivo oldhatná meg.

 

 

Ha az olasz vezetőedző marad az egycsatáros formáció mellett, akkor Bacca/Kalinic helyett Suso lehet a csapatban. A 4-2-3-1-es felállás az utóbbi években elég népszerű volt a csapatok körében. A három támadó szellemű középpályás André Silva mögött biztos alapot nyújt arra, hogy a kisebb és a nagyobb klubok ellen is eredményesek legyenek. Calhanoglu erőssége a  gyilkos passzok mellett a labda nélküli mozgás, amihez hozzájön Suso és Bonaventura remek ütemérzéke és kapcsolata. A mezőnyfölény mellett ebből a kontráknál is előnyt lehet kovácsolni, hiszen André Silva sebessége és mozgékonysága miatt könnyedén a Milán gólgépévé válhat.

 

 

Montella követheti a legújabb trendet is, hiszen a 3-5-2-es felállás újra reneszánszát éli. Hátul Zapatával egészülne ki a Romagnoli-Musacchio kettős, a pálya két szélén Conti és Rodriguez, míg a középpálya közepén Calhanoglu, Montolivo/Biglia és Kessié kaphat szerepet. Ebben a felállásban a két wingbacknek lehet kulcsszerepe a török középpályás mellett, ennek értelmében pedig a 4-3-3-as felálláshoz hasonlóan a beadások és a szélsőjáték kaphatja a legtöbb figyelmet.

 

 

Ha az új igazolások pedig hozzák a tőlük elvárt teljesítményt, akkor tényleg elérhető lehet az a cél, amit a Milan új támadója, André Silva mondott bemutatásakor.

A csapat képes lesz olyan szinten futballozni, hogy minél több mérkőzést megnyerjen és reménykedhessünk a bajnokság megnyerésében.

Tény, hogy Zlatan Ibrahimovic és Thiago Silva távozása óta ez az első év, amikor a Milan-drukkerek reménykedhetnek abban, hogy sikerülhet odaérni a dobogó legfelső fokára.

 

 

 

Hakan Calhanoglu: " Jó volt látni ezt a szeretetet."

Calhanoglu a MilanTV-nek: Az első dolog, ami Milanról szól? Gattuso. Nagyon jó Olaszországban és Milánóban. A múzeum olyan hatalmas, hogy általa meg kell értened a klub nagyságát is. Nagyon örülök, hogy itt vagyok. Szeretem Ronaldinhot, Gattusot és Maldinit. Szeretnék köszönetet mondani a rajongóknak a meleg fogadtatásért. Jó volt látni ezt a szeretetet. Ez egy nagyszerű lehetőség számomra, hogy itt lehetek.
Remélem, jól kezdjük a szezont és tovább jutunk az Európa Ligában is. Utána kezdődik a bajnokság. Abban bízom, hogy a szezon végén az első háromban végzünk.  

 

 

Sarri: " A Milan és az Inter visszatér a csúcsra."

Maurizio Sarri a Napoli edzője beszélt a La Repubblicanak arról, hogy a Milan erősít és az Inter jövőbeni lépéseiről.Nem gondolom, hogy csak a Juve és a Napoli között lesz kihívás, a liga kiegyensúlyozottabbá válik, aminek nagyon örülök. Minden izgalmasabbá válik, A Milan és az Inter magas szintre tér vissza, és a Roma is megerősödik.
 

 

A Milan holnap találkozik Donnarummaval?

A jelentések szerint holnap találkozóra kerülhet sor Gianluigi Donnarumma szerződés megújításának céljából. A kapus először elutasította a Rossoneri ajánlatát, de az elmúlt napokban jelezte, hogy megfontolja a dolgot. A La Stampa szerint Massimiliano Mirabelli sportigazgató és Marco Fassone vezérigazgató találkozhatna holnap Enzo Raiolával, Mino Raiolával és Donnarumma szüleivel. A piros feketék ajánlata 4,5 millió euró bónuszokkal, de az ügynök, Raiola még mindig ragaszkodik a kivásárlási záradékhoz, ha az új tulajdonosok nem térnek vissza a klubbal az európai porondra.A Juventus, a Paris Saint-Germain és a Real Madrid egyaránt információt kért a játékosról, de eddig konkrét ajánlatot nem tettek. Az újság azonban úgy véli, hogy a madridi érdeklődést lehűtötte Donnarumma nem épp jónak mondható teljesítménye az U 21-es Európa Bajnokságon.

 

 

 

0.023 mp