Montella: " Megérdemeltük a győzelmet!"

Az est egyik legboldogabb arca Vincenzo Montelláé volt, a Sassuolo ellen aratott 2-0 győzelmet követően. A piros feketék edzője így nyilatkozott a Milan TV-nek
 

 

 

MEGÉRDEMELT GYŐZELEM
 
A csapat győzni akart. Az első 15 perc után kicsit aggódtunk. Ezután kezdtünk jobban játszani, megszereztük az első gólunkat is. Rekordot értünk el a lövések számában. Ez egy megérdemelt győzelem volt.
 
PSZICHOLÓGIAI SZEMPONT
 
A mérkőzés megmutatta az adottságainkat, de a csapat mentálisan még nem tökéletes. Ezen még dolgoznunk és javítanunk kell. Elégedett vagyok a
teljesítménnyel és a fiúk hozzáállásával.

 

AZ EGYÉNEK

Suso csodálatos gólt szerzett. Montolivo az Athén elleni meccsen és most is nagyon jól játszott. Leonardo Bonucci is dicséretet érdemel. A mérkőzés előtt mondtam Romagnolinak, hogy ideje volna gólt szereznie, és hallgatott rám

 

A mérkőzés után GIGIO DONNARUMMA is nyilatkozott a Milan TV-nek: Nagyon fontos volt, hogy nyerjünk az edző és a mi számunkra is. Ez a győzelem elsősorban az edzőért volt. 80 mérkőzést játszottam a piros feketéknél, igazán boldog vagyok, hogy az AC Milannál játszhatok, ez egy egyedülálló érzés. Az utóbbi időben, amikor az ellenfeleink kapura lőttek, azok beakadtak a hálóba, pedig ugyanazt csináltam, mint eddig. Romagnoli? Örülök a góljának. A válogatottal két fontos mérkőzést játszunk Svédország ellen. olaszországnak ki kell jutnia a világbajnokságra.

 

A mérkőzés után LEONARDO BONUCCI kapitány is elemezte a játékot. Nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, úgy a csapat, mint a játékosok. Sok lehetőséget dolgoztunk ki és jobban is védekeztünk, különösen a második félidőben. Csapatként javultunk, voltak pozitív pillanataink, de még nem volt elég szerencsénk. Romagnoli megérdemli a gólt, ő egy nagyszerű ember. Hullámhegyeken és hullámvölgyeken ment keresztül, ahogyan mások is, de most nagyon jól játszott. Olaszország a vb-re való kijutásért lép pályára. Játszottam már ilyen mérkőzéseket. Van időnk, hogy felkészüljünk a Svédország elleni mérkőzésre, majd a visszavágóra a San Siroban a rajongóink előtt.

 

Montella: "Még a 4. helyen végezhetünk, de ehhez győzni kell!"

Az AC Milannak meg kell ráznia magát, feledve a közelmúlt eredményeit vissza kell térnie a győzelmi szériához. Mielőtt elindultak Reggio Emiliába, Vincenzo Montella edző megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A csapat

Ez egy bonyolult pillanat. A számok önmagukért beszélnek. Vissza kell térnünk a győztes módszerekhez. de még ennél is többet kell tennünk: gyorsítanunk kell, kezdve a játék felépítésével, hogy a csatárok több lehetőséget kapjanak. Ez a csapat nagy potenciállal rendelkezik. Még mindig javítanunk kell a mérkőzés különböző fázisainak értelmezésén. Taktikailag és pszichésen is tovább kell javulnunk. Sok lövésünk van, de nem szerzünk elég gólt., így a pontszámunk sem növekszik. A csapatnak nyugodtabbnak, összetettebbnek, kevésbé feszültnek kell lennie.

A Sassuolo

Nem kezdték túl jól a szezont. Taktikát változtattak és most úgy játszanak, ahogy régebben. Jól szerepeltek a Napoli ellen. Nekünk magunkra kell összpontosítanunk, a hozzáállásunkra. Azt a csapatot szeretném a pályán látni, amelyik a Chievo ellen játszott, és nem szeretném, ha megismétlődne az Athen ellen mutatott első félidei játékunk.

Az Európa Liga

Azt hiszem, hogy nem játszottunk olyan rosszul. A második félidőben jól teljesítettünk. A döntetlen jó eredmény, még akkor is, ha már Athenben  szerettük volna lezárni a kvalifikációt  a következő fordulóra. De még mindig a csoport élén állunk.

Az egyének

Borini nagyon használható játékos, mindig 110 %-ot ad az edzéseken és a pályán is. Calhanoglu? Nagyszerű játékos, tehetsége egyszer robbanni fog. A riválisaink nagyon jól teljesítenek, de nem játszottak annyi mérkőzést. Pozitív vagyok, úgy érzem, még megszerezhetjük a negyedik helyet.

Pozitív hozzáállás

Jó úton haladunk, látom, hogy a játékosok szívesen dolgoznak azért, hogy javítsanak. Nyertünk a Chievo, vesztettünk a Juve ellen, döntetlent játszottunk  az Európa Ligában, ez az utolsó három mérkőzésünk eredménye. Készen állunk a harcra. Ez lesz a hetedik meccsünk néhány nap alatt, lehetetlen azt gondolni, hogy nem lesz változás a csapat összetételében. Elengedhetetllen a játékosok forgatása. A teljes csapattal dolgozom, nem csak 11 emberrel. Han Livel, ha lehetséges, sokat beszélünk. Elemeztük az egész projektet. Hogy látni fogsz-e Napoli elleni mérkőzés előtti pénteki sajtótájékoztatón 17-én? Igen. Holnap nyerni fogunk.

André Silva: "Hamarosan jön az első bajnoki gólom is!"

André Silva, a Milan csatára bízik benne, hogy a bajnokságban lőtt első gólja után több lehetőséget kap.

 

Silva a nyár folyamán érkezett a Portoból 38 millió euróért. Az Európa Ligában eddig hat gólt szerzett, ám a 22 éves csatár a bajnokságban még nem talált be a hálóba.

Amikor az ügynököm értesített, nagyon boldog voltam, nem számítottam erre - mondta a portugál válogatott játékos. Azonnal elfogadtam az ajánlatot, amit nem bántam meg. Nem vagyok szomorú, végzem a munkámat.

Fontos számomra, hogy lehetőséget kapjak a bajnokságban is. Magabiztos vagyok, és tudom hogy az első bajnoki gólom után több leehetőséget fogok kapni. Egyedüli vagy második csatárnak lenni? Akár egyedül vagyok, akár van egy másik társam, az ugyanaz. A legfontosabb dolog, hogy játszhassak.

Összehasonlítások? Szeretek eredeti lenni, én André Silva vagyok és saját tulajdonságaim vannak. A Milan játékosai közül Inzaghit, Shevchenkot és Rui Costa-t szeretem. Ők a Milan dicsőséges korszakának nagyszerű játékosai, de olyan játékos mellett nőttem fel. mint Cristiano Ronaldo.

A legviccesebb csapattársam Antonelli. Szeretem a focit és otthon is játszok PlayStationen.

Donnarumma? Jó, de én jobb vagyok. Melyik csapatot támogatom? A Milant. A San Siro? Van egy különleges légköre, amit akkor is érzek, amikor a padon ülök. Egyedülálló volt az Inter és a Juventus ellen is.

Montella: " Tudjuk, hogy jobb teljesítményt kell nyújtanunk!"

Az AEK Athen elleni Európa Liga mérkőzést követően Vincenzo Motella, Fabio Borini és Riccardo Montolivo nyilatkozott a Milan TV-nek.

A mérkőzés

Igazságos volt a döntetlen. Az első félidőben jobbak voltak a görögök, a második félidőben viszont mi játszottunk jobban. Közel álltunk a győzelemhez. A fiúk küzdöttek, de még ennél is többet kell tennünk. Nem sok lehetőséget adtak nekünk.

Az egyének

Tudjuk, hogy a játékosaink többre képesek, fiatalok, tehetségesek, nagy jövő áll előttük. A külföldi ligákból érkező játékosoknak nehéz alkalmazkodni az olasz labdarúgáshoz. Bonucci és Montolivo jól játszottak, megmutatták a karakterüket.

Célunk

Nem sok időnk maradt felkészülni a következő bajnoki mérkőzésre, de nyerni szeretnénk. A vágyunk, hogy nyerjünk, hazavigyük a 3 pontot és előrébb lépjünk a tabellán. Ez kötelességünk, hogy bizonyítsunk a menedzsmentnek is.

Fabio Borini így kommentálta a mérkőzést:Nem volt könnyű mérkőzés, az AEK jól védekezett. Megismételték a San Siroban mutatott játékukat. Nehéz volt áttörni a védelmüket. A pozitívum, hogy egy pontot elhoztunk és nem kaptunk gólt. Megtanultam szélen játszani. Igyekszem mindent megtenni ezért a csapatért. A Sassuolo? A három pont megszerzése az egyetlen dolog, amit szem előtt kell tartanunk. Van egy nagyszerű csapatunk, és az teljesen normális, hogy az edző rotál. Csak alkalmazkodnunk kell az ellenfeleinkhez, akikkel szembe kerülünk.

Riccardo Montolivo az alábbiakat nyilatkozta: Mivel egy ideig nem játszottam, hiányzott az önizalmam. Ennek ellenére elégedett vagyok a teljesítményemmel, a döntetlen miatt viszont csalódott vagyok. Az első félidőben többet kellett volna tennünk. A második félidőben jobban játszottunk. Javítani kell a csapat mentalitásán, gyorsabbnak kell lennünk, ügyelnünk kell a labdabirtoklásra.  Nagyon sok labdát veszítettünk. A vasárnapi mérkőzés kulcsfontosságú lesz számunkra. Ha van önbizalmunk, megszerezhetjük a győztes gólt és megnyerhetjük a mérkőzést. Még ha pocsék játékkal is, de szükségünk van a győzelemre, a szerencsét nem az égiektől kapjuk.

 

 

Montella: ... nyerhettünk volna...

Vincenzo Montella az AEK Athen elleni 0-0 - ra végződő mérkőzés után azzal viccelődött, hogy "figyelem a temetésemet!", de ugyanakkor megvédte csapatát.

A csapat megőrizte első helyét a csoportban, de a jelenlegi válság közepette messze nem volt megnyugtató a teljesítményük.

Igazság szerint dolgoznunk kell. Látom a csapaton, hogy keményen dolgozik, és ott van a minőség is. Néhány héttel ezelőtt többre voltunk képesek, jobban védekeztünk. Most nem voltunk olyan jók, de kevesebb esélyt adtunk ellenfeleinknek - mondta az edző a Sky Sport Italianak.

Az AEK nagyon intenzív volt. A második félidőben jobbak voltunk, mint az elsőben, nyerhettünk volna.

A statisztikák szerint nem szerzünk sok pontot, de a Chievo ellen pl. négy gólt szereztünk. Néha nem megfelelő a labdakezelésünk, és ezen javítanunk kell, mert amikor az ellenfél blokkolja a támadásainkat, problémáink akadnak.

Ma este egy jó csatát láttam, a játékosok küzdöttek, bízom bennük. Susonak izomproblémája volt, ezért nem akartam kockáztatni, de hétvégén valószínűleg játszani fog.

Egy ideig néztem a temetésemet. Ez új perspektívát ad a dolgoknak. Minden viccet félre téve: a klub bízik bennem, majd meglátjuk, mi fog történni.

 

 

 

Montella: Csoportelsők szeretnénk lenni

Az AEK Athen - AC Milan Európa Liga mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Vincenzo Montella és Riccardo Montolivo vettek részt.

 

Először Montolivo nyilatkozott: Nagyon örülnék, ha játszhatnék.  Ez egy különleges alkalom, hiszen régóta nem játszottam. Nem kritizálom az edző választásait. Mindig megpróbálom a legtöbbet kihozni magamból, hogy meggyőzzem az edzőt, méltó vagyok a játékra.

Az európai úton

A történelem azt mondja, hogy Európa az otthonunk, de rajtunk áll, hogy bebizonyítsuk, megérdemeljük, hogy egy európai versenyben méressük meg magunkat. Szeretnénk eljutni a döntőbe.

Az átmenet különbségei

Minden szempontból fontos változás történt: a klub nagy befektetést hajtott végre, ezért normális, ha magasak az elvárások. Az eredmények nem olyan jók, mint ahogyan azt vártuk, de továbbra is keményen dolgozunk.

Montella

Amikor rosszul megy, sok dolgot mondanak és írnak. Mindent elolvasunk. Az edzővel jó a kapcsolatom, amilyen más edzőkkel is volt. Nincs abban semmi különös, hogy többet szeretnék játszani, de ez nem azt jelenti, hogy probléma van közöttünk.

Az olasz középpályás után  Vincenzo Montella az Európa Ligáról, az AC Milan új korszakáról, elvárásairól, meglátásairól, néhány játékosról és jövőjéről beszélt.

Az AEK Athen

Az AEK Athen nagyon gyors és dinamikus csapat. Ez határozottan egy kemény összecsapás lesz. A játékosaink azonban technikásak és tehetségesek, és ezt holnap bizonyítani is fogják. Azért vagyunk itt, hogy nyerjünk, mert elsők szeretnénk lenni a csoportban. Semmi mással nem fogunk megelégeedni, csak a győzelemmel.

A klub új korszaka

Júniusban kezdődött. Az utplsó hónapok nagyon nehezek voltak. Nagy változások történtek Erősnek kell lennünk, és bizonyítani, hogy képesek vagyunk a visszatérésre. Pozitív eredményekre van szükségünk. Meggyőződésem, hogy talpra fogunk állni, ha állandóan ke,ényen dolgozunk a győzelemért.

Az egyének

Bonucci: Talán a kihagyás mentális és fizikai sempontból is jó volt számára. Ésszerű kritizálni a játékosokat, de nem a megkérdezésük nélkül. Erősen hiszünk Leoban. Montolivo: Olyan, mint a csapat bármelyik másik tagja. Tudom, hogy számíthatok rá, de ne felejtsük el, hogy a szezon elején megsérült. Most jól van és biztosan többet fog játszani. Antonelli: Teljesen egészséges. Ő technikai okok miatt nem játszott.

A jövőm

Nyugodt vagyok. Tudom, hogy ez a munka kockázattal jár, de érzem a menedzsment támogatását. A klubnak ereedményre van szüksége és nekem is. A kritikát mindig az eedző kapja, és ez a normális. Megpróbálom a lehető legjobban végezni a munkámat. Számítottam a neehézségekre, de ennyire nem. Úgy gondolom, jól kezelem a helyzetet, mert a tavalyi évhez képest ez a szezon kritikusabb.

Elhunyt az AC Milan BEK-győztes védője

Elhunyt az AC Milan olasz legendája, Stefano Salvatori. Az egykori kiváló hátvéd tagja volt az 1989–1990-es idényben BEK-et (a mai Bajnokok Ligája elődjét) és 1989-ben európai Szuperkupát nyerő csapatnak.

Salvatori pályafutása során szerepelt többek között a Parma, a Fiorentina, a SPAL és az Atalanta csapatainál, mielőtt 1996-ban három évre a skót élvonalban szereplő Hearts játékosa lett. Itt 1998-ban Skót Kupát nyert klubjával. Miután 2002-ben visszavonult Salvatori edzőként kezdett dolgozni, 2013-ban viszont Ausztráliába költözött, ahol játékosügynöknek állt. 

 

Sikerei az AC Milannal:

 

AC Milan
  • Serie A 2. hely: 1989–90
  • Olasz Kupa döntős: 1989–90
  • UEFA-szuperkupa győztes: 1989
  • Bajnokcsapatok Európa-kupája győztes: 1989–90

 

Pályafutása

Stefano Salvatori az AC Milan akadémiáján nevelkedett, de a rendszeres játéklehetőség miatt előbb az alsóbb osztályú Virescit Boccaleone, majd a Parma csapatához került. Az olasz élvonalban a Fiorentina színeiben mutatkozott be az 1988-1989-es szezonban. A következő idényben visszatért az AC Milánhoz és UEFA-szuperkupát, valamint Bajnokcsapatok Európa-kupáját nyert nevelőklubjával. Ezt követően újból a Fiorentina játékosa lett, majd két szezon múlva a SPAL-hoz szerződött. Az Atalanta csapatát feljutáshoz segítette, majd a skót Heart of Midlothian játékosa lett,akikkel kupagyőzelmet ünnepelhetett. Három szezont töltött Skóciában, majd pályafutása befejezése előtt az Alzano Virescit, az AlbinoLeffe és a Legnano alsóbb osztályú csapataiban játszott.

Visszavonulása után Brisbaneben és Sydneyben labdarúgóiskolát működtetett.

 

FORRÁS:  24.hu · https://www.facebook.com/24ponthu/

A csapat mai edzése Milanelloban.

A keddi edzésnap 15 órakor kezdődött. A fiúk atlétikai gyakorlatokkal és aerobikon alapuló bemelegítéssel kezdtek. Ezt követően két csoportra oszlottak és a taktikát gyakorolták, összpontosítva a védekezésre és a támadásra. Szerdán 11 órakor ismét edzést tartanak. Az Európa Liga mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Athénban (olasz idő szerint) 18 órakor kerül sor a Spyros Louis Olimpiai Stadionban. Ami az egyéneket illeti? Davide Calabria sokat javult, de napi megfigyelésre van szüksége. A jobb hátvéd még nem áll Montella rendelkezésére. Ignazio Abate, aki a Juventus elleni mérkőzésen a kapitányi karszalagot viselte, együtt edzett a csapattal. 

0.024 mp