Montella: " Ez egy új kezdet. A rajongók bámulatosak."

A Bologna elleni 3-0 győzelem a 6. hely megszerzését jelenti és Európát - mondta Vincenzo Montella a Milan edzője a Milan TV-nek.
 
 
 
A MÉRKŐZÉS
 
Az első félidőben megmutattuk, hogy megfelelő a hozzáállásunk, de a lehetőségeinket nem sikerült kihasználni. Nem hibáztatom sem Bertolaccit, sem Baccat, de valamit változtatnom kellett. Ez a 100. győzelmem a Serie A-ban, ami különleges örömöt jelent mind az AC Milan, mind az új tulajdonosok, mind a magam számára. Ez a mai mérkőzés nem volt könnyű. 
 
ELÉGEDETTSÉG
 
Azt hiszem, ez a szezon pozitív volt. Lehettünk volna jobbak, de ez egy új kezdet. Most arra kell törekednünk, hogy még magasabbra jussunk. Nagyon boldog vagyok a csapattal és büszke vagyok rá, hogy az edzőjük lehetek. Nem volt könnyű létrehozni egy olyan csapatot amelyik mindent megad nekem, amit kérek.
 
A RAJONGÓK
 
A szurkolók ebben az évben nagyszerűek voltak, mindig is támogattak minket. Annak ellenére, hogy a csapat nem küzdött azokért a célokért, amelyekhez ők már hozzászoktak. De mindig ott voltak, kitartottak és ezt nagyon köszönjük nekik.
 
A SZEZON
 
Mindig alkalmam nyílt arra, hogy jól végezzem a munkám, mert pozitív és barátságos emberekkel voltam körülvéve. Megvalósíthatom az ötleteimet. De mindannyiunknak javulnunk kell, hogy a csapat visszatérjen a Bajnokok Ligájába, mert ez az AC Milan történelmének része.
 
HONDA
 
A játék döntő szakaszában lépett pályára. Boldog voltam amikor láttam, hogy a fiúk hogyan ünnepelnek vele. Úgy döntöttem, hogy játszani fog. Ő egy nagyszerű és minőségi játékos. Szükségem volt rá. Igazán boldog vagyok, hogy ilyen hozzáállással játszott.

 

 

Két játékost igazolna Németországból a Milan

Pörögnek az események a Milan körül. Nemrégiben jelentették be az új tulajdonosokat, tegnap pedig a jövőévi hazai mezeket mutatta be a csapat néhány játékosa. Most pedig arról cikkeznek az olasz médiában, hogy elkezdik megalapozni a nyári átigazolásaikat. Ehhez pedig egyenesen Németországig utaznak az Rossoneri képviselői.

Legalábbis erről számolt be a football-italia.net és a SportItalia is. Azt már régebb óta lehet tudni, hogy a milánóiak egyik fő célpontja a Wolfsburgban futballozó, svájci válogatott bekk, Ricardo Rodriguez. A 24 éves védő idén kicsit haloványabb teljesítményt nyújtott a Bundesligában, de aligha törhetünk pálcát felette, hiszen alapvetően a csapata sem írja történetének legszebb fejezeteit.

Mindenesetre a kimondottan jó rúgótechnikájú játékosért 22 millió eurót kelleni kifizetni, ám ezt a Milan megpróbálja redukálni. A források szerint kifizetnének 15 millió eurót a nyár folyamán, majd 3 millió eurót a későbbiekben. Ergo összesen 18 milliót utalna át a német a klubnak az olasz csapat tulajdonosi köre.

Ezt nyilván még meg kell beszélniük a Wolfsburg vezetőivel is. Viszont itt még nem áll meg a történet. Ugyanis a bekk mellett, még egy játékos helyzete felől is érdeklődnének, aki nem más, mint  Luis Gustavo . A brazil középpályás sem futott idén egy kimondottan jó szezont, de csak-csak egy Bajnokok Ligája győztes és német bajnok labdarúgóról van szó.

Érdekesség a hírben, hogy tavaly nyáron egy másik olasz csapat, a Juventus szerette volna megszerezni a futballistát, azonban a németek akkor nem engedték el. Kérdéses ugyebár, hogy most hogyan határoznak.

 

Az AC Milan új hazai meze

Az AC Milan a 2016/17-es szezon utolsó hazai mérkőzésén mutatja be új mezét.

 

Az Adidas Football bemutatta a csapat hazai mezét, amelyet a 2017/2018-as szezonban viselnek a játékosok.

Az egyszerű és elegáns design a klub legendás örökségére hívja fel a figyelmet, amely a klub történelmének két domináns időszakából származik. Az inspiráció első forrása az 1950-1960 közötti 10 éves időszak volt. Ez volt az az évtized, amikor a klub négy bajnoki cím megnyerésével megerősítette az olasz bajnoki címet. Olyan jellemzők, mint a mez nyaka és a középen futó piros csík, mind az 1950-es években használt készletből származik.

 

A híres fekete és piros csíkok szélességét az 1987 / 88-1997 / 98 közötti időszak inspirálta, ahol a klub meghatározó európai hatalommá vált és globális rajongói bázisa lett. Ebben az évtizedben a klub  17 trófeát gyűjtött.

A design inspirációját tovább fokozza a mez hátulján lévő nevek és számok fontossága, ami hasonló ahhoz, amit az akkori nagy bajnokok viseltek.

 

A modern dominanciának ez a kora egybeesett azzal, amikor a klub helyreállította kapcsolatát az Adidas-szal, és ezt használják a második inspiráció merész és klasszikus forrásaként a 2017/2018-as szerelésben.

A mezt piros csíkkal ellátott fehér rövidnadrág és fehér zokni egészíti ki. A mezt első alkalommal az AC Milan utolsó hazai mérkőzésén a Bologna ellen május 21-én fogják viselni a csapat tagjai. Alternatív lehetőség a  fekete zokni és a fekete piros csíkkal ellátott rövidnadrág is.

A mez már elérhető, kizárólag az Adidason keresztül és a hivatalos klubboltokban, valamint a Casa Milan Storenál

Montella: " Ez olyan lesz, mint egy döntő ahol nyernünk kell. "

Az edző szerint a Bologna elleni mérkőzés kritikus. Minden a mi kezünkben - mondta, függetlenül attól, hogy a többi csapat milyen eredményt ér el.

 

Vincenzo Montella szombat reggel Milanello-ban a Rossoneri edzőtermében megtartotta a szezon utolsó sajtótájékoztatóját, a Milan TV-nek, és az újságíróknak.Közölte, hogy döntő mérkőzés előtt állnak, mert a győzelem Europát jelenheti.
 
Bologna
 
Múlt hétfő óta erre a meccsre összpontosítunk, hogy el tudjuk érni a célunkat. 99 mérkőzést nyertem Serie A edzőként. A Bologna nagyon mélyen játszik nem ad sok teret, minőségi játékosai vannak. Már elérték céljukat, ezért nincs veszíteni valójuk. Óvatos vagyok, de már várom a mérkőzést.
 
A finálé
 
Ez olyan mint egy döntő, éhesen játszol, okosnak kell lenned, és csak a győzelem a fontos. Nagy a tét, elérhetjük célunkat amit a szezon elején kitűztünk magunk elé. Nagy erőfeszítésre van szükségünk ezen a mérkőzésen, hogy azt tudjuk játszani amit kell, erősebbnek kell lennünk ellenfelünknél.
 
Európa
 
A Fiorentina eredményének tudatában nem lesz problémánk, csak magunkra kell összpontosítanunk, mert szükségünk van a győzelemre. A rájátszás? Nem jelenthet problémát, egy százalékkal több esélyünk mint riválisainknak, hogy megszerezzük a hatodik helyet és meg kell tartanunk az előnyünket. Minden a mi kezünkben van függetlenül attól, hogy a többi csapat milyen eredményt ér el.
 
Játékrendszer
 
A 3-5-2 formáció újra? Nem hiszem, hogy sok különbség lenne a formációk között, mindegyiknél a labdával kell játszani.  Bacca, Lapadula és Deulofeu együtt? Igen  ez az ötlet.  Ezek a játékosok döntik el, hogy a csapat támadó  vagy védekező játékot játszik.
 
Egyének
 
Sosa sokat javult irányítóként. Locatelli egy nagy gyerek, óriási tehetség. Nagyon kiegyensúlyozott és nagy jövő áll előtte. Montolivo tapasztaltabb, jobban érti, hogy a játék különböző fázisaiban mire van szükség, ezt tovább is adja csapattársainak. Bacca és Lapadula?  Mindent figyelembe kell venni mielőtt eldönteném, hogy ki kerüljön a kezdőbe.
 
Célok
 
Három céllal indítottuk a szezont: Visszajutni Európába, jól játszani a Coppa Italián és megnyerni a Szuper kupát a Juve ellen. Nagyon elégedett vagyok azzal, amit eddig elértünk. Az Inter előtt kell végezni a bajnokságban. Növelnünk kell a csapat játékosainak értékét.
 
A jövő
 
Szilárd alapot hoztunk létre annak ellenére, hogy a rajongók ennél többet reméltek. Ez egy "egészséges" csapat, soha nem adjuk fel, néha erőnkön felül is küzdünk. Büszke vagyok arra, hogy a fiúk edzője lehetek.
 
Átigazolási piac
 
Nagyon elégedett voltam Marco Fassone elismerő szavaival. Az új menedzsment jól dolgozik.  Bármikor rendelkezésére áll a csapatnak.  A rendelkezésünkre álló játékosok először július 3-4-én fognak találkozni. Fassone világossá tette, hogy nagy előnyt jelentene ha továbbra is azokkal dolgoznék akikkel eddig. Rajongóink boldogok, és szeretnénk győzelmekkel fokozni lelkesedésüket.
 
A hazai mez
 
Ez egy nagyon szép mez, kicsit pirosabb, hagyományosabb, valószínűleg nagy elégedettséggel fogjuk viselni.
 
 
 
 

 

Fassone: " Célunk a befektetés és a szórakoztatás."

Fassone találkozott a részvényesekkel és beszélt nekik a klub jövőjéről. A piros feketék elnök - vezérigazgatója Milanelloban a Milan TV jelenlétében tájékoztatta a megjelenteket.

Mindenki, az új tulajdonosok és a részvényesek is azt szeretnék, ha a csapat nem csupán jól játszana a pályán, hanem egy szilárd, pénzügyileg is stabil klub lennénk. Három éven belül meg kell találnunk a pénzügyi egyensúlyt.

Júliusban a csapat majdnem teljes lesz. Az előszezon elejére körülbelül a játékosállomány 2/3-a  biztossá válik.  A 2017/2018-as  szezonra befektetünk a piacon, de a mérleg még továbbra is negatív lesz 1 évig. 3 éven belül azonban szeretnénk azt pozitívra fordítani.

A stadion?  A San Siro kapacitása kétszer akkora, mint a Juventus stadionjáé, így a jegybevételünk is kétszerese lehetne. Strukturális változásokban gondolkodunk, amelyet már a polgármesternek is említettünk. A San Siro nem fejlődhet tovább a következő években. Az első lépés, hogy növeljük a nézőszámot. Csak rajtunk múlik, hogy a szurkolók visszatérjenek a San Siroba. Ez mind gazdasági, mind sportszinten dupla előnyökkel járna.   4 éven belül szeretnénk megoldani a stadion kérdését. Egy 55- 60 ezer férőhelyes létesítményben gondolkodunk.

Azt szeretnénk, ha a Milan a legversenyképesebb  együttesek közé tartozna. Mirabellivel együtt 8 hónap óta dolgozunk a csapat megerősítésén.

A nyári versenyek bevétele ismét alacsony lesz, mert a csapat csak két mérkőzésre utazik  Kínába, ha sikerül kiharcolni az Európa Liga indulást.

Ez az első alkalom, hogy a Milan nem játszik vezető szerepet a kereskedelmi bevételek terén, de számítunk a gyors visszatérésre. A Milan az ázsiai piac fejlődésére összpontosít, és a Milan Kínában dolgozik.

Az első csapat bérezési küszöbe csökkent, különösen ebben a szezonban, ami egybeesett azzal, hogy a klub nem ér el nagyszerű eredményeket. Úgy érzem, hogy minél több minőségi játékos hozzáadásával a bajnokság költségvetése növekedhet Megnyugtattam részvényeseinket, hogy a  következő években  megtartjuk a béreket, mivel tisztában vagyunk az UEFA szabályával, amely kimondja, hogy a klub bevételeinek bizonyos százalékát az első csapat béreinek fedezésére kell felhasználni. Ezt a szabályt betartjuk .

 

 

 

 

 

 
 

 

Szándékosan bukja a meccseit a Milan és az Inter?

Összeesküvés-elméletek szerint nem véletlen, hogy Milánó két csapata nemigen gyűjtögeti a pontokat. Hihetetlenül gyenge formában van mindkét milánói csapat, az AC Milan és az Internazionale is sorba szenvedi el a fájóbbnál fájóbb pontvesztéseket. A kék-feketék immáron nyolc meccs óta nyeretlenek, míg a város pirosabbik felében öt nyeretlen találkozót számlál a kínos sorozat. Ha így folytatják a csapatok, a hatodik hellyel járó Európa Liga-indulás is elúszik, ám egyes vélemények szerint éppen ez a célja a két óriásnak. Mint ismert, néhány hete már az AC Milan is ázsiai kezekbe került, amely igen komoly bevételi forrást jelent a klubnak. Az új tulajdonosok euró százmilliókat terveznek játékosok szerződtetésére költeni, de tervbe van véve néhány ázsiai sörmeccs is, amellyel kitűnően lehet gyarapítani a klub bankszámláját. Ugye mennyivel jobban hangzanak ezek, mint mondjuk egy selejtezőkör Máltán, Ukrajnában vagy Macedóniában? 

 
A Serie A hatodik helyezettje ugyanis pályára lép az Európa Liga harmadik körében, amelynek két mérkőzése július 27-én, valamint augusztus 3-án kerül megrendezésre. Azonban ha megnézzük a csapatok naptárját, azt láthatjuk, hogy például július 22-ére egy Bayern-Milan, 24-ére egy Inter-Milan, 27-ére egy Bayern-Inter, 29-ére pedig egy Chelsea-Inter van lefixálva Kínában, valamint Szingapúrban. A felesleges EL-kiruccanások mellett a két klubot a pénzügyi fair play elvei sem sújtanák, vagyis kedvükre költhetnék a vagyonukat az új tulajdonosok, a jövő csapatát felépítve. A pénzügyi fair playre vonatkozó előírások célja, hogy a klubokat rákényszerítsék: ne költsenek többet annál, mint amit megtermelnek. Ezen szabály miatt az elmúlt években több sztárklubot, így a PSG-t és a Manchester Cityt is megbüntették, a Galatasarayt pedig egyenesen ki is zárták a két európai kupasorozatból egy évre. Így viszont már teljesen érthető, hogy a Milan miért veszít pontokat egy Pescara vagy Empoli ellen és az is, hogy az Inter miért kapott ki zsinórban négy meccsen, köztük a Genoától vagy a
Sassuolótól

Ahhoz, hogy a csapatok "megússzák" a hatodik helyet, már nem is kell nagy teljesítmény, hiszen a Fiorentina a két gárda nyakán van, igaz, Baccáéknak még kell néhány elhullajtott pont, ha nem akarnak kellemetlen kupakalandba keveredni a jól jövedelmező kínai túra helyett. Az Inter hétvégén a Lazio vendége lesz, míg a Milan a Bolognát fogadja. A Fiorentina előtt pontelőnnyel vezető Rossonerik azonban nagy dilemma előtt állnak, hiszen az üldöző Violák aligha szereznek majd pont a Napoli vendégeként, így egy milánói siker "végzetes" lehet a csapatnak. Még szerencse, hogy van egy olasz csapat, amely epekedve várja az Európa Ligát.

 

 

Maldini: Mindig csak a Milannal akartam nyerni

Maldini az RMC Rádiónak: Hogy miért nem dolgoztam soha a Milannal? Nem tudom. Közel voltam ahhoz, hogy visszatérjek mind a Berlusconi érában, mind a kínaiak esetében. Beszéltem az új tulajdonossal. Kétségeim voltak a projektjükkel kapcsolatban és a nekem szánt szereppel kapcsolatosan is. Nagyon kíváncsi vagyok, mi fog történni a Milannal az új tulajdonos vezetése alatt. Donnarumma? Egy olyan játékos, mint ő, 20 évenként születik. 12 éves kora óta sokat beszélnek róla. Nagyon tetszik Belotti is. Sajnálok - e bármit is? Mehettem volna a Chelseahez vagy a Real Madridhoz is, de mindig, még a vereségek után is csak a Milannal akartam megnyerni mindent. Ha klubot kellett volna cserélnem, a Real Madridhoz mentem volna Ez a klub áll legközelebb a Milanhoz. Játszottam volna - e a PSG - nél? Többször beszéltem Nasser El-Khelaifi-nel, de nem történt semmi.  Nem dolgozom egy olasz klubnál sem. Ez így normális a Milan és a köztem levő kapocs miatt.

 

Játékoscsere készülőben a Milan és a Torino között

Két olasz klub érdeklődik egymás játékosai iránt, így a Serie A gólkirályjelöltje is Milánóba igazolhat. A Torino a középpályán és kapusposzton szeretné megerősíteni a keretét, ezért a piros-feketéktől Kucka, Gabriel és Poli játékjogával kapcsotosan is érdeklődtek - írja a Gazzetta dello Sport.

A Milannál a nyáron nagytakarítás lehet a pálya közepén szereplő játékosok ügyében, így könnyen összejöhet a transzfer. A Rossoneri korábbi mestere jelenleg a bikákat irányítja, így jól ismeri a másik csapat keretét. A Tuttosport információi szerint Mihajlovic ugyanakkor a jelenleg a Watfordnál kölcsönben szereplő M'Baye Niangot is szívesen leigazolná.

 

 

Az AC Milan részéről akár működhet is az üzlet, hiszen ők Belotti, Baselli, Zappacosta, Barreca és Benassi iránt is érdeklődnek. Andrea Belottival kapcsolatosan a klub szurkolói egy internetes kezdeményezést is elkezdtek, aminek lényege, hogy #MilanBelotti hashtaggel illessék közösségi oldalaikon a posztjaikat, ezzel is felkeltve a vezetőség figyelmét arról, amit szeretnének.

 

0.022 mp