Sacchi: “Tetszik az, amit a pályán látok.”

Ha a Milan kapcsán markáns véleményre vagyunk kíváncsiak, akkor mindig érdemes a csapat korábbi sikerkovácsához fordulni. Arrigo Sacchi a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában nem győzött áradozni Vincenzo Montella munkásságáról, bár őszintén bevallotta, hogy a kinevezésekor nem sokat várt tőle.

Montella ugyebár 2016 nyarán vette át a csapat vezetését miután egy újabb csalódást keltő szezonon volt túl a Rossoneri. A keze alatt azonban megváltoztak a dolgok – legalábbis a klub visszaindult az őt megillető helyre a tabellán –, és 5 év után trófeához segítette a Milant tavaly decemberben, mikor tizenegyesekkel elhódították a Supercoppát.

Montella nem csak egyszerűen jól csinálja amit, hanem egyenesen nagyon jól. Egy igazi mestermunka van készülőben” – kezdte Sacchi a jelenlegi edző munkájának eddigi értékelését.

Először nem voltam biztos benne, hogy a ő a megfelelő személy a csapat számára az általa képviselt futball stílus miatt. Amikor ideérkezett, akkor változtatott. Tetszik az, amit a pályán látok.

Leginkább az tetszik, hogy mennyi fiatal van a csapatban. A fiatalokhoz nagyfokú türelem kell, mert tanítani kell őket. Montella kiváló tanárnak bizonyult. Nézzünk csak rá De Sciglióra, aki újra megtalálta rég elvesztett magabiztosságát. Mondhatnám akár Romagnolit is, aki végre olyan teljesítményt nyújt a védelemben, hogy egyre kevesebben vannak azok, akik megkérdőjelezik az érte kiadott pénz mennyiségét. És úgy általában az egész csapatra igaz, hogy tehetségesek, elszántak és készek a társukért tűzbe menni.

Mindennek pedig az lett az eredménye, hogy a szurkolók már nem füttyszóval díjazzák a csapat játékát, hanem beálltak mögéjük és buzdítják őket.

 

 

Ma 39 éves Gennaro Gattuso.

Gattusot hihetetlen győzni akarás, keménység, harcosság, lelkesedés, és elszántság jellemezte. Nem ismert elveszett labdát, rengeteget futott, az utolsó percig küzdött, és sohasem adta fel. Mindössze 12 éves volt, amikor elköltözött egy perugiai fociiskolába. Ekkor figyeltek fel rá a Perugia megfigyelői és már 14 éves korában a felnőtt csapattal edzhetett. Ennek ellenére "csak" 18 éves korában játszhatta első mérkőzését. A következő szezonban 8 meccsen játszott, és Perugia ifi csapatával országos bajnok lett. Mivel Cosmi, a Perugia elnöke nem akart neki rendes fizetést adni, Gattuso a skót Rangershez szerződött. Eleinte kirobbanthatatlan volt a kezdőből, de egy edzőcsere következtében kikerült a legjobb tizenegyből és klubja eladta a Salernitánának. Az olasz csapatban nagyszerűen játszott, olyannyira, hogy vissza sem tért Skóciába. Bár voltak angol ajánlatai és majdnem a Roma is lecsapott rá, ő az AC Milanhoz szerződött (Milan-drukker és Rivera-rajongó apja hatására). A Milanban egyből kezdőként számoltak vele, és ő nem is okozott csalódást. Harcos játékának is köszönhetően a Milan a 2002/2003-as szezonban megnyerte a Bajnokok Ligáját és az Olasz Kupát, a következő idényben pedig a bajnokságot. Gattuso sikerei az AC Milannal

 

468 mérkőzés

2 Scudetto

2 Bajnokok Ligája

2 Olasz Szuper Kupa

1 Olasz Kupa

2 UEFA-szuperkupa

1 Fifa klubvilágbajnokság

  

 

Montella:" Fontos volt a győzelem, továbbra is így kell folytatnunk."

Vincenzo Montella igazán boldog és elégedett, hogy csapata nyert a San Siroban a Cagliari ellen. Közvetlenül ezt nyilatkozta a MilanTV-nek

A játékról:

Elégedettek vagyunk a teljesítménnyel. Tegnap jól játszottunk, bár volt néhány hibánk. Fontod volt a győzelem. A szünet utáni első mérkőzés mindig bonyolult. A játékot elemezve elmondhatjuk, hogy mi uraltuk a pályát és egy intelligens mérkőzést játszottunk. Bár elismerem, hogy bizonyos esélye a Cagliarinak is volt, az utolsó percekben mindent beleadott.. Van még mit javítanunk, de a lényeg, hogy örülhetünk a győzelemnek.

A támadásról:

Lapadula jókor állt be és döntő gólpasszt adott Baccanak. Örülök mindkettőjük játékának. Carlos ma bebizonyította, hogy első osztályú csatár,mert sikerült, hogy a megfelelő helyen legyen a megfelelő időben. Niang? Szeretném ha javulna, mert fontos a számunkra.

A védelemről:

Paletta és Romagnoli rendben vannak, mind a játék indításában, mind a védekezésben. Velük az egész védelem magabiztosabb, érezhető a különbség.

A jelenlegi helyzetről:

Csak magunkra kell gondolnunk, nem kell foglalkoznunk a többiekkel. A szezon végén úgyis látni fogjuk, hol tartunk.

A következő találkozóról:

Csütörtökön és hétfőn a Torino ellen játszunk, ami nem lesz könnyű. Kétszer is ki kell tenni magunkért ezeken a meccseken. Jól szeretnénk szerepelni a Coppa Italiaban, ezért szükségünk lesz a szurkolóikra.

 

 

Montella: " Eleget ünnepeltünk, jöhet ismét a komoly munka."

Vincenzo Montella szerint eleget ünnepelték már a Szuperkupa győzelmet, de ez már a múlté. Elsősorban a holnapi meccsre kell koncentrálnunk.

A célunk mindig is az volt, hogy kijussunk Európába. Az elkövetkező 45 napban látni fogjuk, hogy reálisak- e a céljaink - mondta az edző sajtóértekezletén.

A Rossoneri 2016-ot a csúcson fejezte be azáltal, hogy Dohában büntető rúgásokkal  vereséget mért e Juventusra és megszerezte az Olasz Szuperkupát 2011. után ismét. Mindannyian boldogok vagyunk és örömmel emlékezünk a győzelem perceire, amelyek segítenek elérni további céljainkat.Az elmúlt 10 nap érzései csodálatosak voltak, de úgy gondolom, eleget ünnepeltünk.

Az új év mindig nehezen indul, hiányzik a koncentráció, de látom a srácokon, arra összpontosítanak, hogy ott folytassuk, ahol abbahagytuk.

A Cagliarinak csupán egyetlen győzelme van, amelyet a városi rivális, az Inter ellen szerzett a San Siroban. Elég jól ismerem Massimo Rastellit, tudom, hogy a Cagliari támadó felfogásban játszik, így szereztek pontokat a kis csapatok ellen. Szemben a nagyobb csapatokkal, akiktől viszont sok gólt kaptak. Nem tudom, milyen stratégiát alkalmaznak majd 2017-ben, de a támadásban vannak kiszámíthatatlan játékosaik. Nekünk folytatnunk kell eddigi elveinket, bárkik is legyenek az ellenfeleink.

Montellát megkérdezték a januári átigazolásokról, valamint Carlos Bacca és M'Baye Niang esetleges távozásáról. Vagy ők nem eladók? Senki sem érinthetetlen, beleértve az edzőt is. Niang elkapott egy csúnya vírust, de már jobban van. Bacca jól van, még akkor is, ha az utóbbi időben kihagyott néhány gólhelyzetet, amihez nem szoktunk hozzá, de látjuk rajta, hogy őt is bántja a dolog.

Azt gondolom, a csapat tekintetében elértünk egy bizonyos szintet.Nyilvánvaló, hogy a klub és a személyzet nem tud segíteni, de keressük, hol tudunk még javítani. Ha van lehetőségünk és a pénzügyi paramétereink megengedik, örömmel vesszük, ha lesznek új játékosaink. Ha nem, akkor is boldogok leszünk, hogy maradunk úgy, ahogyan most vagyunk.

A legnagyobb dolog ennél a klubnál, hogy minden döntést megosztanak, így valóban fontosnak érzem magam. Határozottan tennünk kell valamit a piacon, ha van rá lehetőségünk.

 

Videóval: Gigio következő mérföldköve.

KULCSSZÓ FOLYTONOSSÁG: Donnarumma 2015. október 25-én debütált 16 éves korában, amikor a Milan 2-1 győzött a Sassuolo ellen a San Siroban. És attól a pillanattól kezdve Gigionál a kulcsszó a folytonosság volt. Igen, mert attól a naptól kezdve soha nem hiányzott, 49 mérkőzésből 49 alkalommal volt kezdő.
 
 
 
 
ARANYKESZTYŰK

99 számmal debütált a piros feketéknél és 16 mérkőzésen nem kapott gólt. Csak Buffon (23) és Reina (18) volt nála jobb ebben az időszakban. Első alkalommal 2015. október 28-án nem kapott gólt, amikor 1-0 győzelem született a Chievo ellen. Ez a nap valószínűleg nem kerül be a futball történetének könyvébe, de a piros feketék rajongói számára mindig élénk emlék marad. Egy másik októberi őszi estén, 2016-ban a mérkőzés utolsó másodpercében a felső sarokhoz ugrott, hogy kivédje Khedira bombáját. 

 

 

 

A RÉSZLETEK ADJÁK A KÜLÖNBSÉGET
 
Az eddig 4399 percet játszó Gigio kulcsszereplőnek bizonyult és beállított egy másik rekordot is, hogy szeptemberben 34-szer védett és ebből 17 alkalommal hárított magas lövést. A piros feketék kapusa 74,6 %-os eredményességgel ment, és Buffon, Handanovic és  Szczesny után ő a negyedik legjobb a vetődésekben.
 
 
 
 
REKORDER
 
Senki nincs olyan, mint Gigio. A klub történetében még senki nem játszott 50 mérkőzést ilyen fiatalon piros fekete mezben, még Maldini sem, és Ambrosini, Baresi és Gattuso sem. Senki nem érte el ezt a rekordot 17 éves korában.

 

 

Gerard Deulofeu Milánóba tart

A középpályást a Milan szeretné szerződtetni, az Everton az első ajánlatot visszautasította Gerard Deulofeu iránt az AC Milan érdeklődik. A 22 éves középpályás állítólag kész a távozásra, de azért az Everton nem fogja könnyen engedni. A Gazzetta dello Sport értesülése szerint a Milan már megtette az első ajánlatot, amit az Everton visszautasított. Az olasz klub kölcsön venné Deulofeu-t, opciós vásárlási joggal, ha tavasszal beválik a játékos, akkor végleg leigazolnák. Az olasz lap szerint a spanyol játékos hajlik az átigazolásra. 

 

Milanello: Mati Fernandez visszatért.

Az év első mérkőzése előtt Montella vezetésével a játékosok folytatták a felkészülést. A Rossoneri ma ismét dupla edzést tartott. Délelőtt mindannyian az edzőteremben dolgoztak. Délután a pályán gyakoroltak. A csapat később két csoportra oszlott: az egyik csoport taktikai feladatokat végzett, míg a másik a labdabirtoklást gyakorolta. Az edzés játékkal ért véget. Mati Fernandez visszatért Dél Amerikába, ahol személyre szabott edzést végez. 

Hol van a kínai befektetőktől érkezett pénz?

Hol van az a pénz, ami a kínai befektetőktől jön az AC Milanhoz? Ez a leginkább visszatérő kérdés. Az elhalasztás zárónapja március 3.igazolja a kötelező kormányzati engedélyek késedelmes beszerzését. A pletykák szerint a Li Yonghong által vezetett kínai csoport fizetett a Fininvestnek 200 millió eurót. 2016. december 7-én a kínai csoport úgy döntött, hogy elhalasztja a záró értekezletet márciusra. A Fininvest és a SES ratifikálta a megállapodás meghosszabbítását a Milan megvételének 99,93 %-ról. A második kötelező 100 millió eurós befizetést a kínai csoportnak a Berlusconi család holdingjának kellett fizetnie. Ezt mindkét fél megerősítette 2016. december 13-án. Bár a fő kérdés továbbra is a levegőben lóg: Hol van a pénz, ami a kínai befektetőktől jön?  A Li Yonghong által vezetett kínai csoport fizetett plusz 100 millió eurót. Kérdés: hol van a 200 millió euró, amit a kínaiak fizettek és a Fininvesthez letétként érkezik? Hol van a pénz, ami a kínai befektetőktől jön? Az alapok a Brit Virgin szigeteknél.  Ami a dokumentumokat illeti: ez egy zálogjogról szóló szerződés, a teljes alaptőke az SPV Rossoneri Championé (székhelye Hong Kong). Az anyavállalat Rossoneri Sport Investment (szintén az egykori brit gyarmat) nyújtott biztosítékot. Ez a cég az úgynevezett Willy Shine International Holdings Limited, és nem rendelkezik irodával Kínában, hanem a brit Virgin-szigeteken. Ez egy ismert offshore pénzügyi központ, a világ egyik fő adóparadicsoma. A dokumentumok szerint 2016. december 13-án a Willy Shine International Holdings készült kölcsön adni HK $ 830,000,000 (mintegy 102 millió euró) a Rossoneri Champion megszerzése fedezeteként felajánlotta a teljes tőkét. Hála a Willy Shine International Holdingsnak, a SES megkapta a pénzt, hogy tartsa tiszteletben a Berlusconi család holdingját. Ezek a likvid eszközök nem Kínából származnak, ezért nem tartoznak korlátozás alá a pekingi kormány részéről. A fő kérdés a következő: Ki áll a háttérben? A Willy Shine International Holdings Limited? Ki fizette a brit Virgin-szigetekre érkező pénzt? Lehetetlen ezt megválaszolni. Ezek a nyilvános dokumentumok. A Brit Virgin szigeteken nem kell közzé tenni a cégek és a részvényesek listáját. A dokumentumok szerint a megállapodást Willy Shine International Holdings részéről Ren Yubin írta alá, míg a Rossoneri Sport aláírója Chen Huashan , aki Li Yonghong egyik munkatársa.  A lényeg, hogy a SES fizetett 200 millió eurót letétként a Fininvestnek. 
Csevegés vége 
 

 

0.02 mp