Elhunyt az AC Milan BEK-győztes védője

Elhunyt az AC Milan olasz legendája, Stefano Salvatori. Az egykori kiváló hátvéd tagja volt az 1989–1990-es idényben BEK-et (a mai Bajnokok Ligája elődjét) és 1989-ben európai Szuperkupát nyerő csapatnak.

Salvatori pályafutása során szerepelt többek között a Parma, a Fiorentina, a SPAL és az Atalanta csapatainál, mielőtt 1996-ban három évre a skót élvonalban szereplő Hearts játékosa lett. Itt 1998-ban Skót Kupát nyert klubjával. Miután 2002-ben visszavonult Salvatori edzőként kezdett dolgozni, 2013-ban viszont Ausztráliába költözött, ahol játékosügynöknek állt. 

 

Sikerei az AC Milannal:

 

AC Milan
  • Serie A 2. hely: 1989–90
  • Olasz Kupa döntős: 1989–90
  • UEFA-szuperkupa győztes: 1989
  • Bajnokcsapatok Európa-kupája győztes: 1989–90

 

Pályafutása

Stefano Salvatori az AC Milan akadémiáján nevelkedett, de a rendszeres játéklehetőség miatt előbb az alsóbb osztályú Virescit Boccaleone, majd a Parma csapatához került. Az olasz élvonalban a Fiorentina színeiben mutatkozott be az 1988-1989-es szezonban. A következő idényben visszatért az AC Milánhoz és UEFA-szuperkupát, valamint Bajnokcsapatok Európa-kupáját nyert nevelőklubjával. Ezt követően újból a Fiorentina játékosa lett, majd két szezon múlva a SPAL-hoz szerződött. Az Atalanta csapatát feljutáshoz segítette, majd a skót Heart of Midlothian játékosa lett,akikkel kupagyőzelmet ünnepelhetett. Három szezont töltött Skóciában, majd pályafutása befejezése előtt az Alzano Virescit, az AlbinoLeffe és a Legnano alsóbb osztályú csapataiban játszott.

Visszavonulása után Brisbaneben és Sydneyben labdarúgóiskolát működtetett.

 

FORRÁS:  24.hu · https://www.facebook.com/24ponthu/

Elhunyt az AC Milan BEK-győztes védője hozzászólásai

Szólj hozzá

0.026 mp