Gattuso: " A három pontra kell koncentrálnunk!"

Az új év első sajtótájékoztatójára Milanelloban került sor. A mérkőzés a Crotone ellen a San Siroban szombaton 15:00 órakor kezdődik. Olyan összecsapásról van szó, amelyet nem szabad alábecsülni, és fontos, hogy a piros feketék otthon tartsák a 3 pontot.

A Crotone

A Serie A-ban egyetlen mérkőzés sem könnyű. Keményen kell készülnünk, ahogyan az elmúlt napokban is tettük, mert ez egy kemény meccs lesz. A három pontra kell összpontosítanunk, ami nagyon fontos a számunkra. A Crotone nagyon jól játszott az első félidőben mind a Lazio, mind a Napoli ellen. Tiszteletben kell tartanunk ellenfeleinket és gyors iramot kell diktálnunk, hogy nyerni tudjunk.

 

Walter Zenga

Nagyszerű ember, soha nem banális. Egy bálvány, a világ egyik legnagyobb kapusa volt. Sokat dolgoztunk közösen küólföldön, nagyon szeretem őt.

A csapat helyzete

Több mérkőzést kell nyernünk. Azt szeretném, ha a fiúk arra koncentrálnának, hogy szilárdabbak vagyunk , még ha nem is játszunk ragyogóan. A bajnokságban nem állunk jól, de bejutottunk a Coppa Italia elődöntőjébe és az Európa Liga legjobb 32 csapata között vagyunk. Matematikailag lehetetlen küzdeni a Bajnokok Ligája pozícióért, mégis mindent meg kell tennünk ennek eléréséért. Szeretném, ha a következő mérkőzések után feljebb lépnénk a tabellán.

Az átigazolási piac

Az átigazolási piac nem lehet zavaró tényező. Egyetlen játékos sem mondta, hogy távozni akar, nem kell senkivel aláírnunk, mert jó játékosaink vannak és ezekkel a fiúkkal szeretnék együtt dolgozni. Ajándék lenne, ha sérülés miatt egyetlen játékost sem kellene nélkülözni. Kessie helyettesítése? Montolivo tud játszani a helyén és ugyanez a helyzet Locatellivel is, bár ők másfajta játékot játszanak.

A kezdők

Hakan Calhanoglu kezdőként? Jól játszott a derbyn és a Fiorentina ellen. Nehéz eldönteni, hogy ki kerüljön a kezdőbe, mert minden játékos keményen edz.

A csatárok

Kalinic nagyon motivált, akkor is dolgozott, amikor otthon volt. Ami Cutronet illeti, ismerjük a vágyát. Andre Silva fiatal és nehéz időszakban van. Többet várunk tőle, bár nem sok esélye volt arra, hogy megmutassa az értékeit. Kalinic jól játszott a derbyn, az Atalanta ellen nagyon szerencsétlen volt. Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen csatáraim vannak.

A védelem

Az egész védelemnek javulnia kell. Nem csupán a középső védőket kell hiobáztatni. Ha megnézzük a firenzei gólt, igaz, hogy Bonucci elveszítette az emberét, de Calabria is késett.

A csapat állapota

A Firenze elleni mérkőzést után a fiúk két napig pihenhettek, hogy feltöltődjenek, mert fizikailag és szellemileg is nagyon fáradtak voltak.

Meccsek az ünnepek idején

Úgy gondolom, hogy a karácsonyi játék sikeres volt, a stadionok tele voltak, a televíziósok is örültek és jó volt családokat látni a meccsken. Angliában ez keményebb, ott két naponként játszanak. Edzőként nagyon nehéz felkészülni 10 nap alatt négy mérkőzésre, ez Olaszországban kevésbé stresszes.

A 40. születésnap

Nem tudom, hogy fogom tölteni a negyvenedik születésnapomat, remélem, hogy a feleségem vesz nekem egy tortát, ad nekem egy pohár pezsgőt vagy vörösbort. Nagyon sok emlékem van a karrieremről. Egy győzelem után soha nem ünnepeltem sokáig, viszont gyűlöltem a vereséget. Nagyon nehéz volt átvészelni mind az isztambuli, mind a Boca elleni vereséget. Ezek azok a vereségek, amelyekre mindig emlékszem. Olyan emberekre volt ilyenkopr szükség, akik segítenek ismét talpraállni, és a Milannál sok ilyen ember volt. Egy győzelem korai születésnapi ajándékként a feleségem süteménye helyett? Hol kell aláírnom?

 

 

 

Gattuso: " A három pontra kell koncentrálnunk!" hozzászólásai

Szólj hozzá

0.019 mp