Ismét rájátszás 1997. után 20 évvel

Olaszország legutoljára 1997. őszén játszott a Világbajnokság rájátszásában. 20 év után Olaszország ismét világbajnoki rájátszást játszik. 1997 októberében és novemberében Olaszország Oroszországgal játszott a vb-re való kijutásért. Az olasz csapat edzője Cesare Maldini volt, míg a piros feketék játékosai közül Paolo Maldini, Alessandro Costacurta és Demetrio Albertini léptek pályára. Pessotto, az AC Milan ifjúsági csapatának labdarúgója szintén a csapat tagja volt Nesta és Vieri mellett, akik néhány évvel később szintén viselték a Milan mezt.

DEMETRIO ALBERTINI: OROSZORSZÁG NAGYON HIDEG

 

1997. október 29-én a Dynamo Moszkva stadionjában Olaszország döntetlent (1-1) játszott Oroszországgal, míg a nápolyi San Paolo stadionban 1-0 ra nyertek az Azzurrik. Albertini megjegyezte, hogy igaz, hogy csak 1-1 gólt lőttek, de ez elég volt ahhoz, hogy kvalifikálják magukat a franciaországi világbajnokságra. A nápolyi meccsre jobban emlékszem, a moszkvairól az jut eszembe, hogy nagyon hideg volt.

 

 

 

 

Moszkvában a 32.percben Pagliuca elhagyta a pályát és Buffon állt be a helyére, aki ekkor debütált a válogatottban. Costacurta így emlékezik: A pályán voltam, amikor Buffon debütált a válogatottban. Párszor odakiáltottam neki, hogy legyen önbizalma, és ő azonnal válaszolt, hogy nyugodt és optimista. Ezen Cannavaro öngólja sem változtatott semmit.
 
 
 
 

OLASZORSZÁG SVÉDORSZÁG

 

Az Azzurrik 1971. október 9-én már játszottak playoff a svédek ellen a San Siroban, csak akkor nem a vb-re, hanem az Európa Bajnokságra szerettek volna kijutni. A mérkőzés előtt az olasz játékosok csapatfotója volt az 1971-1972 -es Panini matricaalbum fedőlapján. Az olaszok 3-0 nyertek. A csapatban az AC Milan játékosai közül Gianni Rivera, Romeo Benetti és Roberto Rosato szerepeltek. Most Leonardo Bonucci és Gigio Donnarumma áll készen arra, hogy megvédje a Rossoneri becsületét.
 
 

 

Ismét rájátszás 1997. után 20 évvel hozzászólásai

Szólj hozzá

0.048 mp