Montella: "A szemlélet adja a változást."

A piros feketék edzője rendszeres sajtótájékoztatóján beszélt a Torino elleni olasz kupa mérkőzésről. Montella beszélt a Milan TV-nek, közvetlenül azután, hogy megtartotta sajtótájékoztatóját Milanelloban. Az edző több témát is érintett, mint a Mihajlovic csapata elleni találkozót és az átigazolásokat. 
 
 
A MÉRKŐZÉS:
 
Jól szeretnénk szerepelni, mert lehetőséget kaptunk arra, hogy Dohában a Szuperkupa döntőjében szerepelhessünk, és most is bizonyítanunk kell. Ez olyan, mint egy döntő, mert minden hiba megbosszulhatja magát. A Torinonak nagyon jó játékosai vannak, különösen elől és a középpályán, nagyon jól kezelik a labdát. Nem fogjuk alábecsülni az ellenfeleinket. Néhány napon belül kétszer is szembe kell velük néznünk, ami azt jelenti, hogy a hétfői mérkőzés sem lesz alibi jellegű.
 
 
A FELÁLLÁS:
 
A helyzet ma kicsit tisztább lesz, mert van néhány kisebb probléma: Antonelli izomfáradtság miatt nem edzett, Romagnoli influenzás és nem hiszem, hogy felépül. Abatet illetően ma fogok dönteni. A jó hír, hogy Kuckaval minden rendben van. Megmutattuk, hogy tudunk játszani különböző játékosokkal is. Nem fogok túl sok változtatást eszközölni. Meg fogom próbálni megtalálni a legjobb megoldást.
 
MONTELLA ÉS A KUPA:
 
Játékosként és menedzserként még soha nem nyertem Olasz Kupát. Amikor a Fiorentina edzője voltam bejutottunk a döntőbe, de veszítettünk.
 
A TAKTIKA:
 
A vasárnapi mérkőzésen 29 kapura lövésünk volt, míg a Cagliarinak nem volt sok lehetősége. Azt gondolom, jól játszottunk, amit elsősorban a két csatárunknak köszönhető. Mindig úgy tudunk dönteni, hogy megváltoztatjuk a játék tervét, de ez nem könnyű, mert Luiz Adriano eltávozott és csak a jelenlegi játékosokra alapozhatok. Sok jó támadó van az ifjúsági szektorban, így különböző megoldások jöhetnek szóba.
 
A CSAPAT :
 
Ezek a fiúk mindannyian különlegesek, különösen Abate. Remélem, sikerül őket meggyőznöm, hogy még mindig van mit javítani. Donnarumma büntetőt mentett a Torino ellen, ez volt a fordulópont a szezonban. A csapat sokat javult, de javultak az ellenfeleink is. Azok a csapatok, akik szembenéznek velünk, 110 %-os teljesítményt nyújtanak és nekünk is készen kell állnunk erre. Bacca és Lapadula között egy egészséges versengés folyik, de más szerepben. Bacca gólja valóban fontos volt, örülök neki, ahogyan Gianlucanak is. Bertolacci? Ő 3 mérkőzésen 3 különböző szerepkörben játszott, nem kell bizonyítania senkinek semmit. Nagyon jól játszott, igazán sokoldalú, hiszen játszott védekező középpályásként és támadóként is.
 
AZ ÁTIGAZOLÁSI PIAC:
 
Galliani és én mindennap beszélünk. Az én feladatom, hogy megmutassam, hol kell a csapatot erősíteni, de januárban ez nem könnyű. Meglátjuk, mit tudunk tenni. Aláírtunk Sorarival, aki tudja, mit jelent az AC Milanban játszani, és biztos vagyok benne, hogy az ő tapasztalata jól jön. Úgy döntöttünk, hogy Gabriel elmegy kölcsönbe a Cagliarihoz, mert játékra van szüksége.
 
SACCHI:
 
Élvezem a bókokat és elfogadom azt, amikor az emberek kritizálnak engem.
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Montella: "A szemlélet adja a változást." hozzászólásai

Szólj hozzá

0.043 mp