Montella: "Még a 4. helyen végezhetünk, de ehhez győzni kell!"

Az AC Milannak meg kell ráznia magát, feledve a közelmúlt eredményeit vissza kell térnie a győzelmi szériához. Mielőtt elindultak Reggio Emiliába, Vincenzo Montella edző megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A csapat

Ez egy bonyolult pillanat. A számok önmagukért beszélnek. Vissza kell térnünk a győztes módszerekhez. de még ennél is többet kell tennünk: gyorsítanunk kell, kezdve a játék felépítésével, hogy a csatárok több lehetőséget kapjanak. Ez a csapat nagy potenciállal rendelkezik. Még mindig javítanunk kell a mérkőzés különböző fázisainak értelmezésén. Taktikailag és pszichésen is tovább kell javulnunk. Sok lövésünk van, de nem szerzünk elég gólt., így a pontszámunk sem növekszik. A csapatnak nyugodtabbnak, összetettebbnek, kevésbé feszültnek kell lennie.

A Sassuolo

Nem kezdték túl jól a szezont. Taktikát változtattak és most úgy játszanak, ahogy régebben. Jól szerepeltek a Napoli ellen. Nekünk magunkra kell összpontosítanunk, a hozzáállásunkra. Azt a csapatot szeretném a pályán látni, amelyik a Chievo ellen játszott, és nem szeretném, ha megismétlődne az Athen ellen mutatott első félidei játékunk.

Az Európa Liga

Azt hiszem, hogy nem játszottunk olyan rosszul. A második félidőben jól teljesítettünk. A döntetlen jó eredmény, még akkor is, ha már Athenben  szerettük volna lezárni a kvalifikációt  a következő fordulóra. De még mindig a csoport élén állunk.

Az egyének

Borini nagyon használható játékos, mindig 110 %-ot ad az edzéseken és a pályán is. Calhanoglu? Nagyszerű játékos, tehetsége egyszer robbanni fog. A riválisaink nagyon jól teljesítenek, de nem játszottak annyi mérkőzést. Pozitív vagyok, úgy érzem, még megszerezhetjük a negyedik helyet.

Pozitív hozzáállás

Jó úton haladunk, látom, hogy a játékosok szívesen dolgoznak azért, hogy javítsanak. Nyertünk a Chievo, vesztettünk a Juve ellen, döntetlent játszottunk  az Európa Ligában, ez az utolsó három mérkőzésünk eredménye. Készen állunk a harcra. Ez lesz a hetedik meccsünk néhány nap alatt, lehetetlen azt gondolni, hogy nem lesz változás a csapat összetételében. Elengedhetetllen a játékosok forgatása. A teljes csapattal dolgozom, nem csak 11 emberrel. Han Livel, ha lehetséges, sokat beszélünk. Elemeztük az egész projektet. Hogy látni fogsz-e Napoli elleni mérkőzés előtti pénteki sajtótájékoztatón 17-én? Igen. Holnap nyerni fogunk.

Montella: "Még a 4. helyen végezhetünk, de ehhez győzni kell!" hozzászólásai

Szólj hozzá

0.015 mp