Sacchi: “Tetszik az, amit a pályán látok.”

Ha a Milan kapcsán markáns véleményre vagyunk kíváncsiak, akkor mindig érdemes a csapat korábbi sikerkovácsához fordulni. Arrigo Sacchi a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában nem győzött áradozni Vincenzo Montella munkásságáról, bár őszintén bevallotta, hogy a kinevezésekor nem sokat várt tőle.

Montella ugyebár 2016 nyarán vette át a csapat vezetését miután egy újabb csalódást keltő szezonon volt túl a Rossoneri. A keze alatt azonban megváltoztak a dolgok – legalábbis a klub visszaindult az őt megillető helyre a tabellán –, és 5 év után trófeához segítette a Milant tavaly decemberben, mikor tizenegyesekkel elhódították a Supercoppát.

Montella nem csak egyszerűen jól csinálja amit, hanem egyenesen nagyon jól. Egy igazi mestermunka van készülőben” – kezdte Sacchi a jelenlegi edző munkájának eddigi értékelését.

Először nem voltam biztos benne, hogy a ő a megfelelő személy a csapat számára az általa képviselt futball stílus miatt. Amikor ideérkezett, akkor változtatott. Tetszik az, amit a pályán látok.

Leginkább az tetszik, hogy mennyi fiatal van a csapatban. A fiatalokhoz nagyfokú türelem kell, mert tanítani kell őket. Montella kiváló tanárnak bizonyult. Nézzünk csak rá De Sciglióra, aki újra megtalálta rég elvesztett magabiztosságát. Mondhatnám akár Romagnolit is, aki végre olyan teljesítményt nyújt a védelemben, hogy egyre kevesebben vannak azok, akik megkérdőjelezik az érte kiadott pénz mennyiségét. És úgy általában az egész csapatra igaz, hogy tehetségesek, elszántak és készek a társukért tűzbe menni.

Mindennek pedig az lett az eredménye, hogy a szurkolók már nem füttyszóval díjazzák a csapat játékát, hanem beálltak mögéjük és buzdítják őket.

 

 

Sacchi: “Tetszik az, amit a pályán látok.” hozzászólásai

Szólj hozzá

0.04 mp