Videóval: Gigio következő mérföldköve.

KULCSSZÓ FOLYTONOSSÁG: Donnarumma 2015. október 25-én debütált 16 éves korában, amikor a Milan 2-1 győzött a Sassuolo ellen a San Siroban. És attól a pillanattól kezdve Gigionál a kulcsszó a folytonosság volt. Igen, mert attól a naptól kezdve soha nem hiányzott, 49 mérkőzésből 49 alkalommal volt kezdő.
 
 
 
 
ARANYKESZTYŰK

99 számmal debütált a piros feketéknél és 16 mérkőzésen nem kapott gólt. Csak Buffon (23) és Reina (18) volt nála jobb ebben az időszakban. Első alkalommal 2015. október 28-án nem kapott gólt, amikor 1-0 győzelem született a Chievo ellen. Ez a nap valószínűleg nem kerül be a futball történetének könyvébe, de a piros feketék rajongói számára mindig élénk emlék marad. Egy másik októberi őszi estén, 2016-ban a mérkőzés utolsó másodpercében a felső sarokhoz ugrott, hogy kivédje Khedira bombáját. 

 

 

 

A RÉSZLETEK ADJÁK A KÜLÖNBSÉGET
 
Az eddig 4399 percet játszó Gigio kulcsszereplőnek bizonyult és beállított egy másik rekordot is, hogy szeptemberben 34-szer védett és ebből 17 alkalommal hárított magas lövést. A piros feketék kapusa 74,6 %-os eredményességgel ment, és Buffon, Handanovic és  Szczesny után ő a negyedik legjobb a vetődésekben.
 
 
 
 
REKORDER
 
Senki nincs olyan, mint Gigio. A klub történetében még senki nem játszott 50 mérkőzést ilyen fiatalon piros fekete mezben, még Maldini sem, és Ambrosini, Baresi és Gattuso sem. Senki nem érte el ezt a rekordot 17 éves korában.

 

 

Videóval: Gigio következő mérföldköve. hozzászólásai

Szólj hozzá

0.027 mp